Це - не бюджет розвитку, це - бюджет розкрадання

Члени Комітету народного контролю Закарпаття вважають, що український уряд хоче обікрасти 12 мільйонів українських пенсіонерів

 

Члени Комітету народного контролю Закарпаття зібралися сьогодні за круглий стіл аби обговорити ту кризову ситуацію яку створила антикризова коаліція та український уряд що хоче обікрасти 12 мільйонів українських пенсіонерів. Тому було позиціоновано вимоги президента, зокрема:
Віктор Ющенко переконаний, що це практика часів дикого капіталізму, а не XXI ст. У новому варіанті бюджету парламент врахував лише окремі пропозиції Президента України. Водночас, неврахованою залишилася найпринциповіше - перерахунок показників, які безпосередньо впливають на життєвий рівень соціально незахищених верств населення. Концептуальні підходи уряду до вирішення соціальних проблем, викладені у бюджеті на 2007 рік, суперечать тому курсу, який у 2004 р. підтримало більшість українських виборців. Президент добре знає, хто і чому лобіює даний бюджет. Президент знає, у чиї кишені підуть гроші з цього "бюджету розвитку". Це - не бюджет розвитку, це - бюджет розкрадання.

Глава держави не використовує Держбюджет для шантажу і торгу. Там, де йдеться про 12 мільйонів пенсіонерів, торг є зайвим. У повторно поданому Президентові на підпис бюджеті вперше закладається реальне зниження реальних доходів громадян. Це найдошкульніше позначиться, зокрема, на 3,5 мільйонах українських бюджетників - лікарях, вчителях, працівниках культури. Якби Президент підписав поданий йому проект бюджету, кожен із 12 мільйонів українських пенсіонерів уже з січня 2007 року недотримував би 26,6 гривень щомісяця.

Як кваліфікований економіст Президент добре знає, що є абсолютно
реальним перерахувати Державний бюджет на основі підвищення пенсій і зарплат до рівня мінімального прожиткового рівня. Розуміючи важливість ухвалення державного бюджету до Нового року, Віктор Ющенко повертає даний документ у парламент і наполегливо просить антикризову коаліцію прислухатись до вищенаведених принципових зауважень.

Верховна Рада України має достатньо часу, щоб прийняти рішення в
інтересах народу. Якщо цього не станеться, Президент буде вважати вчинок народних депутатів аморальним і цинічним вчинком мільйонерів щодо людей, яким не вистачає на шматок хліба.

 

21 грудня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Ігор 2006-12-22 / 09:56:00

    Це є бюджет "тихої приватизації" газотранспортної системи України. Якщо уряд говорить що люди будуть платити не більше 20% свого сукупного доходу то порахуйте:
    - Ціна на газ більше 600 гривень за 1000 кубометрів,
    - нехай пенсія від 500 грн, середня зарплата 1000 гривень,
    - використання газу від 400 до 1000 кубів (зимою),
    тобто при такому використанні потрібно платити від 300 до 600 грн за місяць.
    20% від 1000 - є 200 грн.
    тоді від 100 грн, при мінімальному використанні газу, повинно бути проплачено урядом як компенсація....А тепер порахуйте скільки буде ВСЬОГО???
    А так як ми знаємо з історії що державна допомога не доходить до підприємств у грошовому виді - то через декілька місяців борг газових підприємств перед постачальниками виросте до такої величини що власність газових підприємств перейде до поставщиків газу. І все буде "приватизовано "ГАЗПРОМОМ" ЗАКОННО. Янукович "повертає свої борги Путіну за попередні "вкладення" у підтримку на виборах президента.