Закарпаття: у вчителів забирають не тільки зарплати, але вже і школи

Скандал з фактичним розкраданням вчительських грошей чиновниками Берегівської міськради має продовження: на додаток, міська влада хоче скоротити кількість навчальних закладів на третину.

 

Міськрада закарпатського міста Берегова фактично привласнила гроші, призначені на зарплати вчителів. На утримання апарату цього органу влади було витрачено 467,5 тисяч гривень, з яких 217 тисяч призначалися на зарплати міським працівникам освіти, котрі декілька місяців сиділи без грошей, ще 200 тисяч було витрачено чиновниками на свої потреби з дотацій обласного бюджету. Щедрими преміями обдарували себе чиновники міста, в якому не виконується прибуткова частина бюджету і найнижчі в Закарпатті ставки податків і зборів.
Після публікацій, що з’явилися в пресі, депутат Закарпатської облради Андрій Сербайло (фракція БЮТ) подав запит до прокурора Закарпатської області з проханням провести розслідування цього випадку.
А тим часом журналістам, котрі порушили цю тему, стало відомо про наміри міської влади Берегова піти в справі "секвестрування" вчителів ще далі. Згідно ксерокопії документа, що потрапив до них, за підписом першого заступника мера Берегова, управлінню освіти рекомендується закрити 3 школи і 5 дитсадків міста, скоротити кількість гуртків у Будинку школяра, звільнити працівників музичної школи – з метою економії на фонді оплати праці та енергоносіях. По суті, згідно таємного плану мерії, закриттю підлягає кожна третя освітня установа міста.
Нагадаємо, з весни цього року мером Берегово є герой численних публікацій "Обкому", екс-есдек(о) Іштван Гайдош – що багато що пояснює.

"Обком"

 

29 грудня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів