Микола Томенко: До осені широкої коаліції не буде, а Уряд продовжуватиме свою роботу

Таку думку заступник керівника фракції БЮТ Микола Томенко висловив в інтерв’ю „Газеті 24”.

 

Коментуючи розмови щодо створення широкої коаліції, які нібито проводить Секретаріат Президента, Микола Томенко зазначив, що, судячи з усього, поки що ці розмови нічим не завершилися, бо Віктор Ющенко не погоджується на кандидатуру Віктора Януковича як прем’єр-міністра, а представники Партії регіонів на цьому наполягають. „Думаю, що поява нового варіанту Конституції від Партії Регіонів, в якому зафіксовані вразливі для Президента теми, - це реакція радикальної частини ПР на непоступливість Віктора Ющенка та осіб, що його оточують. Хоча у них є запасний варіант: синхронізація дій під час дострокових парламентських виборів”, - вважає Микола Томенко.

Для цього, за його словами, планується змінити виборчу систему з пропорційної на змішану. Тоді це означатиме, що в мажоритарній складовій виборів Партія регіонів контролює Схід і Південь, "Єдиний центр", чи Блок Ющенка - Захід і Центр. „А отже, голосів, отриманих на виборах, повинно вистачити для створення у наступному парламенті коаліції у 300 мандатів. Це дозволить оточенню Віктора Ющенка здійснити давню мрію: обирати Президента в парламенті”, - зазначив Микола Томенко.

Стосовно можливої відставки Уряду Тимошенко, Микола Томенко вважає, що хронологічно у нього є час мінімум до осені, а по суті – до формування нової коаліції або завершення дострокових виборів. „Поки що Юлія Тимошенко спокійно працює. У неї є дуже добрий індикатор роботи в особі голови президентського Секретаріату. Якщо із СП надходить черговий лист із критикою, то уряд працює правильно. А якщо Секретаріат мовчить, це сигнал для Кабміну, що щось не так. Це таке собі правило української коаліції”, - вважає Микола Томенко.

 

06 липня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів