У закарпатському селі Баранинці вперше в Україні відбудеться процедура відкликання депутатів сільради

У неділю, 13 липня, в селі Баранинці Ужгородського району вперше в Україні відбудеться процедура відкликання п’яти депутатів Баранинської сільської ради, організована з ініціативи жителів села.

 


Як повідомив голова Баранинської сільради БЮТівець Павло Чучка вдатися до такого безпрецедентного кроку людей змусила бездіяльність сільської ради. "Вже два роки і три місяці сільрада паралізована протистоянням двох депутатських груп, одна з яких підтримує сільського голову, а інша усілякими методами намагається усунути його з посади й заволодіти печаткою сільради", — прокоментував ситуацію Павло Чучка. Через те, що ні рада, ні виконком не працюють, не розглядаються жодні майнові, земельні, фінансові та інші питання. На території сільради почалося масове самовільне захоплення землі, почали з’являтися стихійні сміттєзвалища, сільрада втратила кількох потужних інвесторів тощо.
Разом з тим зусиллями сільського голови та активу сільради за цей період вдалося відремонтувати дитячі садочки, ФАПи, спорудити футбольний майданчик зі штучним покриттям, організувати дитячий футбольний клуб, який минулого року на міжнародному турнірі в Словаччині переміг ровесників з Ліверпуля з рахунком 3:2. Зрештою, люди повірили у можливість покращення життя та інфраструктури рідного села й обурилися бездіяльністю ними ж обраних депутатів. За словами П. Чучки, під час збору підписів ініціативними групами за відкликання кожного з депутатів підписалися майже вдвічі більше громадян, ніж ці депутати набрали голосів на виборах.
Після завершення процедури відкликання виборча комісія призначить проміжні вибори.

Прес-служба Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській області

 

09 липня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів