Заява фракції Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській обласній раді

25 жовтня ц.р. у м. Мукачеві в ході так званого „Європейського конгресу підкарпатських русинів” його делегатами було прийнято „Акт провозглашения воссозданія русинськой государственности”

 

25 жовтня ц.р. у м. Мукачеві в ході так званого „Європейського конгресу підкарпатських русинів” його делегатами було прийнято „Акт провозглашения воссозданія русинськой государственности”, проголошено створення республіки „Підкарпатська Русь у статусі од 22.11.1938 р.”, а також обрано „государственную исполнительную власть”.
В зв’язку з цим депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській обласній раді заявляють наступне:
1. Дії організаторів та учасників конгресу, що призвели до прийняття вказаних рішень стали можливими через недалекоглядну, „містечкову” політику „широкої коаліції” в Закарпатській обласній раді, яка з ініціативи депутатів фракції „Наша Україна” та відповідної вказівки депутатам її голови п. Балоги І.І. (колишній голова обласної організації партії „Наша Україна”, а тепер очільник „ЄЦ”), а також керівництва обласної ради 7 березня 2007 р. прийняла відповідне рішення, яким ухвалено визнати національність „русин” на території області.
2. Дії „провокаторів” були б неможливими, якщо б вони вже протягом довгого часу не відчували політичної підтримки та прихильності зі сторони певних політичних сил, які на словах заявляють про „унікальність, соборність, незалежність та територіальну цілісність України”, а насправді підтримують на теренах краю сепаратизм. Адже голосування „широкої коаліції” і в першу чергу депутатів фракцій „Наша Україна”, не отримали в свій час адекватної оцінки політичної сили, яку вони представляють. Тому вважаємо, що заява „Нашої України” з осудженням вказаного конгресу русинів виглядає нещирою та вимушеною.
3. Дії керівників громадських організацій русинів з розпалювання антиукраїнських, сепаратистських настроїв не отримували своєчасної і адекватної оцінки правоохоронних органів, Служби Безпеки України, які неповинні допускати спроб впровадження планів з дестабілізації ситуації в країні, її розколу.
В ситуації, що склалася, закликаємо колег-депутатів з усіх фракцій обласної ради, і в першу чергу з фракції „Наша Україна”, особисто голову фракції п. Балогу І.І., керівництво обласної ради та облдержадміністрації дати об’єктивну оцінку рішенням конгресу, засудити сепаратистські дії організаторів та ідеологів форуму і в майбутньому не допускати прийняття обласною радою рішень, які б призводили до антидержавних, сепаратистських дій.
Впевнені, що багатонаціональне Закарпаття з його щирим, толерантним, працьовитим і мудрим народом ніколи не підтримає сепаратистських настроїв політиками та провокаторами якого б масштабу вони не підігрівались, не допустить антиукраїнських провокацій, хто б їх до цього не спонукав!

 

28 жовтня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів