...перше в історії незалежної України

Сьогодні, у неділю в селі Баранинці Ужгородського району проходять проміжні вибори депутатів Баранинської сільської ради.

 

Ці вибори стали можливими завдяки тому, що вперше в історії незалежної України з ініціативи сільської громади була застосована процедура відкликання сільських обранців, що переплутали власні інтереси з інтересами виборців. Про цей неординарний приклад народної демократії багато показували, говорили та писали українські ЗМІ.

Саме після процедури відкликання депутатів Баранинської сільської ради Пеха О.П., Янович Е.Д., Каганця Ю.Ю., Малюк І.І. та Дзьоби С.С. яких сільська громада відкликала, за сплановану шкоду інтересам громади, що фактично паралізувало роботу сільської ради, відбувається народне волевиявлення з проміжних виборів нових депутатів Баранинської сільської ради.

Як вже водиться в Україні не обійшлося без незаконного рішення суду мукачівського розливу, яке опівночі в 01 годину 55 хвилин в день виборів. Тому процес виборів проходить під пильним оком міліції та спец підрозділу „Беркут”, що забезпечують безперешкодне волевиявлення громадян. На цей час проголосувало більше як тридцять відсотків виборців. Цікавим епізодом стало і голосування молоді села. Вперше до виборчої урни підійшов молодий мешканець села Баранинці Володимир Вашкович.

Крім місцевих спостерігачів, у Баранинці завітали і відомі краянам Олександр солон тай, Олег Лукша та представники інших областей.



Clipnews.info

 

02 листопада 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів