За Яценюком знімуть Балогу, – керівник Інституту національних інтересів Юсов

...експерт переконаний в тому, що якщо в цій ситуації Віктор Ющенко не прийме жодного кадрового рішення на рахунок посади голови Секретаріату, це означатиме, що він викреслить прізвище Яценюка зі своєї команди

 

Після звільнення Верховною Радою з посади спікера Арсенія Яценюка, сьогодні склалась дуже сприятлива ситуація для іміджевих змін в команді Ющенка та звільнення Віктора Балоги з посади керівника Секретаріату Президента. Так вважає співголова Ради Інституту національних інтересів Андрій Юсов. Він переконаний, якщо Віктор Ющенко саме зараз відправить у відставку Віктора Балогу, то отримає ряд переваг. Про це ЗІК повідомила прес-служба Інституту національних інтересів.

"По-перше, такий крок категорично спростує заяви БЮТ щодо причетності Президента до усунення Арсенія Яценюка з посади спікера парламенту, а водночас це відкриє ресурси для мобілізації президентської розбалансованої команди. Адже, перед достроковими виборами до парламенту, оголошення про очищення лав свого оточення підсилить електоральні позиції та зацікавить нових прихильників", – наголошує експерт.

Водночас, він переконаний, що, відправляючи у відставку Віктора Балогу, для Президента було б ідеально не сваритись з ним, а "розпрощатись не відкриваючи нового фронту, адже, можливості для "прінуждєнія к міру" у Гаранта є".

Однак, експерт переконаний, якщо звільнення представника закарпатської еліти не відбудеться, то Президент фактично штовхне відставленого Яценюка в табір своїх критиків, яких в нього й без того вистачає.

"Хоча, Арсеній Петрович серед них може виявитись найбільш небезпечним, адже лівим популістом чи проросійським агентом його важко назвати", – визнає він.

Разом з тим, експерт зазначив, що "серед вцілілої президентської політ-армії" є достатньо кадрового ресурсу для вирішення проблеми, пов’язаної з терміновим пошуком нового антикризового менеджера.

"Головне, щоб це була людина із зовсім іншим іміджем, бажано без виборчих амбіцій, принаймні, до закінчення президентської кампанії, ну і, звісно, ефективний управлінець", – відзначив Андрій Юсов.

Він наголошує на тому, що сьогоднішні події у парламенті фактично поставили Президента перед вибором щодо подальшого визначення формату в його команді. Адже, за його словами, цілком очевидно, що два протилежних оточення, які сформувались навколо керівника Секретаріату та колишнього спікера, разом існувати вже більше не можуть.

"Віктор Ющенко сьогодні опинився у такій самій ситуації, як і принцеса в казці Самуїла Маршака "Дванадцять місяців", яка розмірковувала, де саме поставити кому в реченні "Стратити не можна виправдати". Тільки в даному випадку речення звучить так: "Балогу звільнити не можна залишити". Залишається питанням, в якому саме місці вирішить поставити кому Президент", – зауважив експерт.

Андрій Юсов зазначив, що Віктор Ющенко має зробити свій особистий вибір між Віктором Балогою, "який є ефективним антикризовим менеджером, однак, останнім часом виходить з під контролю Президента, та має дуже неоднозначне сприйняття в українському суспільстві. Або ж, колишнім спікером Арсенієм Яценюком, який у плані іміджу є набагато привабливішим, однак, після останніх подій може вже не погодитись співпрацювати на умовах молодшого партнера, особливо враховуючи його непогані електоральні перспективи".

Водночас, експерт переконаний в тому, що якщо в цій ситуації Віктор Ющенко не прийме жодного кадрового рішення на рахунок посади голови Секретаріату, це означатиме, що він викреслить прізвище Яценюка зі своєї команди.

 

13 листопада 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів