Олександр Кеменяш: "Поновлення розширеної коаліції й обрання спікером Володимира Литвина — рішучий крок до виходу з політичної кризи"

"Поновлення демократичної коаліції у розширеному форматі, завдяки приєднанню до фракцій НУНС і БЮТ Блоку Литвина, та обрання спікером Верховної Ради Володимира Литвина — свідчення того, що зроблено рішучий крок до виходу з політичної кризи" — так прокоментував останні події у Верховній Раді народний депутат Олександр Кеменяш.

 

Однак депутат наголосив на тому, що наразі є серйозна протидія новоутвореній депутатській більшості з боку президента В. Ющенка. "Яскравим свідченням того, що Ющенко налаштований рішуче проти "коаліції трьох" є прізвища депутатів, які не підтримали обрання Володимира Литвина на посаду голови Верховної Ради.
Олександр Кеменяш разом з тим відзначив, що попри все, відразу після поновлення своєї роботи демократична коаліція довела власну ефективність. На пленарних засіданнях в четвер та п’ятницю парламент разом з урядом зробили перші реальні кроки щодо мінімізації впливу світової кризи на Україну. У першому читанні була прийнята низка надважливих антикризових законопроектів, спрямованих на підтримку АПК, будівельної, автомобільної та інших провідних галузей економіки, а також на захист соціальних прав українців та зменшення безробіття.
Щодо подальшої долі парламентського новоутворення нардеп знову ж таки відзначає, що подальша успішність роботи коаліції залежить від того, чи сприйме її Президент Ющенко, чи відмовиться він від спроб подальшої дестабілізації політичної ситуації з метою знайти спосіб власного переобрання на другий термін.

 

17 грудня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів