Депутат від БЮТ двічі звертався до прокуратури області щодо перевірки законності створення комунального підприємства „Озеро Синевир”, однак відповіді нема й досі

Депутат від БЮТ двічі звертався до прокуратури області щодо перевірки законності створення комунального підприємства „Озеро Синевир”, однак відповіді нема й досі

 

Йдеться про те, що прокуратура Закарпатської області не займається перевіркою законності цього рішення, оскільки ніхто не звертався до них зі скаргами на його незаконність. Зокрема в коментарі газеті „Новая” старший помічник прокурора Закарпатської області Олег Опішняк повідомив, що прокуратура цією справою не займається. Цитата: „В Управлении МВД в Закарпатской области "Новой" ответили, что никаких заявлений и жалоб на действия областной рады к ним не поступало. Такую же информацию предоставил нам и Олег Опишняк, старший помощник прокурора Закарпатской области. По его словам, этим делом они не занимаются.”.
Зі свого боку прес-служба Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській області повідомляє, що 28 травня 2008 року керівник фракції БЮТ в Закарпатській обласній раді Андрій Сербайло направив депутатське звернення на адресу прокурора області Ю. Бенци з проханням дати правову оцінку цьому рішенню облради, а у разі виявлення порушення законності — вжити заходи прокурорського реагування. Наводимо повний текст звернення:
„Шановний Юрію Юрійовичу! 23 травня ц.р. XVI сесія обласної ради V скликання розглянула ряд питань та прийняла відповідні рішення, які на нашу думку, суперечать чинному законодавству.
Тому на підставі ст. 11.3, 13, 15 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" просимо дати правову оцінку таких рішень вказаної сесії обласної ради: "Про внесення змін до переліку об´єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (с. Синевир)", "Про внесення змін до переліку об´єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (с. Карпати)", "Про створення комунального підприємства "Озеро Синевир" Закарпатської обласної ради", "Про створення комунального підприємства "Музей лісу і сплаву на Чорній Ріці" Закарпатської обласної ради", "Про створення комунального підприємства "Палац графа Шенборна" Закарпатської обласної ради".
У разі виявлення порушення законності цих рішень просимо вжити заходи прокурорського реагування.
Про результати розгляду просимо інформувати відповідно до чинного законодавства.”
Однак відповіді на дане звернення не надійшло й досі, попри те, що згідно з п.2 ст.13 Закону України про статус депутатів місцевих рад відповідь на звернення має бути надана депутату протягом 10 днів.
Більше того, 24 червня депутатом Андрієм Сербайлом було надіслане повторне звернення на адресу прокурора області Ю. Бенци з нагадуванням про те, що на попереднє звернення не було надано відповіді у встановлений законом термін. Але й після повторного звернення відповіді з прокуратури все ще нема.
З огляду на ситуацію, що склалася, Блок Юлії Тимошенко в Закарпатській області, користуючись нагодою, вкотре, і тепер вже публічно, звертається до прокуратури Закарпатської області з проханням таки розглянути депутатські звернення й дати на них відповідь.

Прес-служба БЮТ в Закарпатській області

 

18 грудня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів