Діти війни штурмують суд

До редакції зателефонував пенсіонер із проханням, щоб до обласного адміністративного суду на вулиці Загорській, 30 приїхав журналіст і сфотогра-фував, що там робиться. Мовляв, десятки “дітей війни” вимагають 30-відсоткову надбавку до пенсії і щойно мало не задавили ста-реньку жінку. Щоб з’ясувати причину паніки, довелося поговорити не лише із заявни-ками, а й працівниками суду.

 

За роз’ясненням ми звернулися до керівника апарату Закарпатського обласного адміністративного суду Василя Форкоша. Він пояснив: такий натовп тут уже тижнів зо два, навіть із транспарантами люди приходили. Спочатку самі працівники суду не могли зрозуміти, що викликало ажіотаж, аж потім з’ясувалося: по місту розклеїли листівки, в яких Соціалістична партія пропонує “дітям війни”, цитуємо, “безкоштовні юридичні послуги щодо оформлення необхідних документів для подачі позовної заяви про стягнення соціальної державної допомоги”. Хтось розуміє, що в бюджет кошти для цього не були закладені, а хтось повівся на заклики і подався до суду відвойовувати обіцяне.


Заяв щодо надбавок у суді набралося вже близько 2 тисяч, що становить майже половину від загальної кількості прийнятих до розгляду. Тому довелося мобілізувати кількох додаткових працівників, аби допомагали обробляти та заносити в комп’ютер кожен позов. Потім справа передається суддям, а їх у штаті всього п’ятеро. Вони повинні вивчити все, та ще й укластися у відведений термін. Велика кількість заяв надходить з цілої області поштою, їх теж треба взяти до уваги. Суд готовий провадити кожну справу без винятків, однак усі рішення оскаржуються Пенсійним фондом. Це не означає, що ПФ не хоче робити перерахунки, але, як нам стало відомо, там навіть немає в комп’ютері відповідної програми.

А щодо жінки, котру за словами читача мало не задавили, то в неї був епілептичний напад, їй оперативно надали допомогу.


Газета "Ужгород"

 

23 грудня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів