Олександр Кеменяш: "Тимошенко в черговий раз підтвердила власну репутацію відповідального і послідовного політика"

Підписання газових угод між РАО "Газпром" та НАК "Нафтогаз", яке відбулося після тривалих перемовин між прем’єр-міністрами Росії та України, було визнано незалежними експертами і представниками урядів Росії, України та Євросоюзу взаємовигідним та успішним виходом із ситуації

 

Про це свідчить наступне:
1. Від підписання довготермінової угоди між РАО "Газпром" та НАК "Нафтогаз" виграли всі: Україна отримала найнижчу ціну на газ в Європі (нижче тільки в Росії і Білорусі) й довела Європі, що сумлінно дотримувалася своїх транзитних зобов’язань. Європа знов отримала газ і прогнозованість ситуації на найближчі 10 років. Росія домоглася залишити ще на рік ціну за транзит на рівні 2008 року.
2. Російсько-українські стосунки в газовій сфері стали прозорими й прогнозованими, що є позитивним для подальшої євроінтеграції України.
„Впевнений, що саме завдяки жорсткій і послідовній позиції Юлії Володимирівні вдалося зробити те, за що вона боролася – вперше за багато років перейти на прямі поставки газу і позбутися сумнівних посередників” - відзначає народний депутат України від фракції БЮТ Олександр Кеменяш.
Незадоволеним залишилися ті, хто втратив заробітки на посередництві в газовій сфері, а також ті, хто ставить політичні інтриги вище державних інтересів - власники цих посередницьких структур, Секретаріат президента України і безпосередньо Президент, який ніяк не може визнати успіху Прем’єр-міністра.
Щодо власників та лобістів газового посередника "РосУкрЕнерго", то голова правління "Газпрому" Олексій Міллер прямо заявив, що саме люди, які стоять за цією структурою, зірвали переговорний процес в останні дні 2008 року, заявивши про свою готовність платити за газ 285 доларів/м.куб, і за рахунок цього розраховуючи утримати власні позиції.
Реакція Банкової стосовно результатів переговорів є абсолютно нелогічною, оскільки, як повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, середньорічна ціна на газ для України в 2009 році становитиме 228,8 доларів за тисячу кубометрів, а отже буде навіть нижчою, ніж ті 250 доларів, які закладено у Бюджеті на 2009 рік, підписаному президентом Ющенком.
„Отже, незважаючи на тиск і супротив як зовні, так і всередині країни, Юлія Тимошенко виконала ще одну свою обіцянку перед виборцями і в черговий раз довела, що є послідовним і відповідальним політиком", — підсумував Олександр Кеменяш.

Прес-служба БЮТ в Закарпатській області

 

22 січня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів