Якою буде регіональна політика Євросоюзу після його розширення?

В Ужгороді відбувся міжнародний семінар “Регіональна політика ЄС після його розширеня”

 

Організаторами семінару виступили Закарпатський філіал Національного інституту стратегічних досліджень та Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні. У форумі взяли участь керівники й експерти Національного інституту стратегічних досліджень та його Закарпатського, Одеського, Львівського й Дніпропетровського філіалів, вчені науково-дослідних інститутів, міжнародні аналітики з Республіки Польщі, Російської Федерації, Словацької Республіки, Угорської Республіки, Федеративної Республіки Німеччина та Швейцарії, національні представники Карпатського ?врорегіону, керівники органів державної влади та місцевого самоврядування Закарпатської області.
Як повідомив експерт Закарпатського філіалу Національного інституту стратегічних досліджень ?ван Вашкеба, у центрі обговорення учасників зустрічі в Ужгороді перебували питання ?Регіональна політика ?вропейського Союзу після його розширення: експертний аналаліз та оцінки (погляд із Брюсселя, Польщі, Угорщини, Словаччини, України та Росії)?, ?Виклики та можливості для розвитку транскордонного співробітництва в умовах розширеного ?С: нові інструменти співробітництва; Карпатський ?врорегіон і його роль в умовах розширеного ?вросоюзу? та ін. Окремої уваги заслугову? той факт, що в роботі міжнародного семінару взяли участь і виступили з повідомленнями дипломати ? радник-посланник посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні Ганс-Йоген Шмідт, представник МЗС України в Ужгороді ?ван Баранчик, Генеральні консули Угорської Республіки в Ужгороді Отто Сабо, Словацької Республіки в Ужгороді Міхал Біганич, Російської Федерації у Львові Александр Чуплигін, України в Пряшеві ?нна Огнівець.
На семінарі проведено також презентацію двох нових видань: ?нституту регіональних та ?вроінтеграційних досліджень ??вроРегіо Україна? "Розширення ?С: вплив на відносини України з центрально?вропейськими сусідами" та книги Закарпатського філіалу Національного інституту стратегічних досліджень ?Карпатський ?врорегіон і зовнішні кордони розширеного ?вропейського Союзу: оцінка впливу режиму Шенгену?, підготовленої спільно з словацькими та угорськими експертами і виданої за підтримки Карпатського Фонду. За матеріалами міжнародного семінару плану?ться видати науковий збірник.

 

08 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів