Ліквідовано схему незаконного відшкодування ПДВ з бюджету

За матеріалами перевірки податкової міліції області Ужгородська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу

 

За матеріалами перевірки податкової міліції області Ужгородська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу по факту розкрадання та відмивання у великих розмірах грошових коштів, здобутих злочинним шляхом приватним підпри?мцем Л. з Ужгородського району.
Підставою для порушення справи стало незаконне одержання підпри?мцем бюджетного відшкодування податку на додану вартість у сумі майже 115 тисяч гривень. Легкі гроші потрапили до рук ділка внаслідок здійснення ним впродовж 2002-2003 років експортних операцій лісоматеріалів, у ході яких з метою відшкодування ПДВ використовувалися підроблені податкові накладні на лісоматеріал.
У ході перевірки встановлено, що товариство, від якого нібито отримував продукцію підпри?мець, із 1998 року не здійсню? ніякої діяльності, а печатка ТзОВ взагалі втрачена. ?нша частина прихідних документів вказувала на те, що лісоматеріал поступав і від приватного підпри?мця Ц. із Виноградівщини. Натомість перевірка засвідчила, що на момент реалізації Ц. не мав наявних лісоматеріалів. До речі, згадуваний виноградівець ? із числа тих, хто теж ?спеціалізувалися? на такому прибутковому бізнесі як експорт пиломатеріалів і проти якого на весні також було порушено кримінальну справу за ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.
Таким чином, в результаті подання завідомо неправдивих документів до ДП? було здійснено розкрадання державних коштів у вигляді відшкодування податку на додану вартість з державного бюджету, які в подальшому використовувалися для проведення господарської діяльності.

Прес-служба ДПА

 

05 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів