Національне багатство України лишилося в Україні

Нещодавно чопськими митниками вкотре припинено спробу незаконного вивезення із України національного багатства нашої держави – цінних порід деревини.

 

Пізно ввечері в зону митного контролю станції "Ужгород-2" сектору митного оформлення відділу митного оформлення № 5 м/п “Чоп-залізничний” Чопської митниці прибув вантажний потяг із Рівненщини. Серед кілька десятків вагонів знаходилися два з вантажем – “дров’яна деревина для технологічних потреб”, що направлявся в режимі експорту до словацької фірми. Мабуть, відправники сподівались, що в темноті митники не помітять різницю між вказаним в товаросупровідних документах грабом і березою, ясенем, дубом. Але досвідчені інспектори вирішили перевірити вміст вагонів зранку і не помилилися…Світлий день допоміг виявити, що під верхніми колодами граба завантажено інші породи деревини. Після повного вивантаження, залучивши відповідного експерта, було встановлено, що фактично перевозилися лише 30 колод граба, а все решта – 11 колод ясена, 49 – береста, 21 – клена, 130 – берези та 206 – дуба.
Тож, відправник деревини – українське державне підприємство, намагалось перемістити через митний кордон України частину товару, який не відповідає дійсності. Митники старанно запротоколювали даний факт порушення. Деревину вилучено до рішення суду.
Прес-служба Чопської митниці

 

25 грудня 2010р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів