Не задекларовані меблі "фінішували" на кордоні

Не вдалось водієві вантажівки безперешкодно перетнути українсько-угорський кордон із не задекларованим товаром, загальною вартістю понад півмільона гривень.

 

Під час проходження митного контролю у пункті пропуску "Тиса", український перевізник надав чопським інспекторам відповідні товаросупровідні документи, згідно з якими він переміщував меблі та аксесуари на суму 11 тисяч гривень. Зазначений товар відправляла одна із панамських фірм на адресу вітчизняного підприємства.
Проте, як показав поглиблений огляд напівпричепа, серед заявленого товару виявився так званий "зайвий", не вказаний у документах водія. За результатами роботи експерта-оцінювача було виявлено 37 одиниць товару, не вказаного в інвойсі, та 45 одиниць – надлишок товару. Серед не вказаного в документах товару були м’які крісла, модулі бібліотеки, комплекти кофейних столиків, полиці, вітрина і т.п. А серед надлишкових предметів були душові кабіни, комп’ютерні столи, різні світильники тощо. Тож, відповідно фактична вартість переміщуваного вантажу виявилася у 6 разів вищою від заявленої митникам.
Тож, надавши митному органу неправдиві дані про товар, зокрема щодо його кількості, асортименту та вартості, відносно гр.України складено протокол про порушення митних правил. Вантаж вилучено до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці

 

27 грудня 2010р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів