За порушення ст. 14 Закону України “Про мисливське господарство та полювання” трьох осіб притягнуто до адмінвідповідальності

В Закарпатській області триває мисливський сезон. Наразі згідно Закону України “Про мисливське господарство та полювання”, наказу Мінприроди України №179 від 26.04.2010 року до 30 січня поточного року дозволено проводити індивідуальне полювання на самця та молодняк кабана.

 

При цьому полювання дозволено проводити тільки у відведені дні, а саме: середа, субота та неділя. Крім цього, в мисливських угіддях Закарпаття триває полювання на вовка, лисицю та куницю кам’яну. Зауважимо, що полювання на куницю кам’яну дозволено проводити тільки в присутності єгерської служби, а денна норма відстрілу куниці кам’яної одним мисливцем складає одну особину. Денна норма відстрілу вовка та лисиці не лімітована.
Щороку Державна екологічна інспекція в Закарпатській області в мисливський сезон проводить посилений контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при проведенні полювання в мисливських угіддях області. В ході інспекційної роботи основним завданням працівників Інспекції є виявлення фактів порушення правил полювання та випадків браконьєрства.
23 січня поточного року інспекторами з охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області здійснено перевірки за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при проведенні полювання на території Ужгородського, Перечинського та В.Березнянського адміністративних районів.
В ході проведеної роботи в мисливських угіддях Перечинської районної організації УТМР інспекторами Державної екологічної інспекції в Закарпатській області було перевірено групу мисливців з 6-ти чоловік. В результаті перевірки виявлено порушення ст. 14 Закону України “Про мисливське господарство та полювання”, а саме: відсутність документів на право полювання. Трьом мисливцям зроблено попередження, а трьох притягнуто до адмінвідповідальності за час. 1 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і накладено штраф на загальну суму 306,0 грн.



Державна екологічна інспекція
в Закарпатській області


 

27 січня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів