Прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом смерті новонародженого

Прокуратурою м. Ужгорода порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості та неналежного виконання професійних обов”язків службовими особами ужгородського міського перинатального центру ( ч.2 ст. 367, ч.2 ст. 140 КК України).

 

За інформацією прокурора м. Ужгорода Івана ШТЕФАНЮКА, 13 січня до прокуратури міста звернувся місцевий мешканець із заявою про те, що його дочка-породілля народжувала в Ужгородському перинатальному центрі і новонароджене дитя померло. Сім”я породіллі звинувачує у смерті дитини лікарів.
На підставі цієї заяви, працівники прокуратури міста Ужгород негайно виїхали в Ужгородський перинатальний центр і вилучили усі документи, що стосуються даного випадку.
Для дачі пояснень до прокуратури м. Ужгорода були викликані усі причетні до цієї ситуації працівники Ужгородського пологового будинку.
Відтак, після проведення усіх необхідних перевірок прокурор міста Ужгорода порушив кримінальну справу за фактом смерті новонародженого.
Як з”ясувалася під час перевірки, розказує прокурор міста Ужгорода Іван Матвійович, у 23-річної породіллі було зафіксовано діагноз „дистрес плоду”. При цьому, службові обови Ужгородського міського перинатального центру, нехтуючи вимогами клінічних протоколів з акушерської та гінекологічної допомоги, почали проводити звичайні фізіологічні пологи, замість негайного проведення кесаревого розтину.
Через ускладнення в пологах, лікарі здійснили оперативне втручання за допомогою вакуум екстрактора. В результаті таких дій лікарів дитина отримала черепно-мозкову травму з крововиливом в головний мозок, від чого і померла.

Прес-служба прокуратури області

 

28 лютого 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів