У МУКАЧЕВІ ПОПАЛАСЯ ГРУПА НАРКОДІЛКІВ І ФАЛЬШИВОМОНЕТНИКІВ

Протягом шести місяців працівники відділення боротьби з незаконним обігом наркотиків Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області здійснювали низку оперативних заходів з документування групи осіб, що займалася розповсюдженням наркотичних речовин. А нещодавно цю групу затримали.

 

Як з’ясувалося, 50-річний житель Мукачева, до речі, раніше судимий із 20-річним тюремним стажем за плечима, організував свою схему продажу наркотиків. Чоловік залучив до цього кримінального бізнесу і 35-річну співмешканку, хоча усі затримані стверджують, буцімто жінка участі в продажу "наркоти" не брала. Наразі перевіряється її причетність до здійснення незаконних оборудок. Були у цій справі ще й постачальники -- наркозалежні особи. "Організатор", назвемо його так, як стало пізніше відомо стражам порядку, контролював постачання наркотиків клієнтам, вирішував організаційні питання, розраховувався з людьми, які займалися збутом, правда, власноруч дурман-зілля не продавав. Один з постачальників – місцевий житель, має сім’ю, четверо дітей, інший -- приїхав на Закарпаття із сусідньої області разом з дружиною.

Під час проведення оперативної закупки в одного з них клієнт придбав п’ятикубовий шприц з забороненим зіллям. Ще один такий шприц, наповнений "ширкою", вилучили. А під час огляду помешкання цього молодика працівники міліції виявили і вилучили 2 куб. шприц з наркотичною речовиною. За один куб "ширки" наркоторговці отримували 50-60 грн.

Відвідали стражі порядку й помешкання згаданої подруги "організатора". Тут вилучили 400 грамів концентрату опію. На так званому "чорного ринку" вартість такої сировини становить близько трьох тисяч доларів США.

Клієнти замовляли товар найчастіше в режимі мобільного зв’язку. Місце зустрічі зазвичай змінювалося і узгоджувалося безпосередньо перед моментом реалізації.

Цікавим у цій історії є ще один факт. Під час огляду затриманих в "організатора" виявили та вилучили 700 фальшивих гривень, зокрема одну купюру номіналом 500 гривень та дві по 100. Мав при собі підроблені банкноти (дві сотки) і один з постачальників. Всі фальшиві стогривневі купюри, чесно кажучи, були досить якісними, зате однаковий номер на них видав їх. Походження фальшивок тепер з’ясовують працівники сектору боротьби з економічними злочинами Мукачівського міськвідділу міліції.

За фактом незаконного діяння порушили кілька кримінальних справ. Тривають подальші процесуальні дії.

Наталія МАШІКО,
Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області

 

01 березня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів