У пункті пропуску "Лужанка" митники виявили живий товар

Нажаль, стало майже звичним явищем, коли деякі особи намагаються незаконно перемістити через кордон зброю, боєприпаси, наркотики, транспортні засоби, витвори мистецтва, предмети старовини та ще багато іншого.

 

Але іноді митникам доводиться стикатися з досить незвичними предметами правопорушень. Хоча у випадку, який стався 14 березня в одному з підрозділів Чопської митниці, те що вилучили митники, предметами назвати можна лише з точки зору юриспруденції.
А все починалося звично. В зону митного контролю пункту пропуску "Лужанка" з Угорщини прибув мікроавтобус “Mercedes Benz”, яким з-за кордону поверталися наші співвітчизники. При заповненні митних декларацій всі пасажири заявили про відсутність у них товарів та предметів, що підлягають оподаткуванню або обмежені до ввозу в Україну.
Та при проведенні огляду багажного відділення транспортного засобу було з’ясовано, що один з пасажирів повідомив неправдиві відомості. Там митники виявили картонну коробку та металеву клітку, в яких знаходилося 35 живих птахів - 12 голубів та 23 папуги.
Факт недекларування живих птахів та порушення встановленого порядку ввезення в Україну об’єктів фауни, задокументовано за ознаками статті 340 Митного кодексу, а птахів, до рішення суду, доглядатимуть митники.


Прес-служба Чопської митниці

 

15 березня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів