Прокуратурою Закарпаття направлено до суду кримінальну справу щодо осіб, які вчинили хуліганство на Верецькому перевалі

Направлено до суду кримінальну справу, яка набула суспільного резонансу за обвинуваченням трьох осіб, у вчиненні хуліганства ( ч. 2 ст. 296 ККУ ).

 

За інформацією начальника відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні дізнання та досудового слідства прокуратури Закарпатської області Івана КОСЕЯ, зібраними у справі доказами, які ґрунтуються на матеріалах досудового слідства встановлено, що 19 лютого 2011 року, група осіб у складі трьох чоловік, діючи, з мотивів явної неповаги до суспільства, умисно підпалили належний товариству Угорської культури Закарпаття пам’ятний знак, що був споруджений на честь переходу угорськими племенами в Карпатський басейн, і розташований на належній цьому товариству земельній ділянці на Верецькому перевалі біля с. Верб’яж Воловецького району в урочищі Бескид, на межі Закарпатської та Львівської областей.
Внаслідок таких протизаконних дій, вогнем пошкоджено цей пам’ятний знак, і завдано зазначеному товариству матеріальної шкоди на загальному суму 42 583 грн.
21 березня прокуратурою області затверджено обвинувальний висновок і кримінальну справу скеровано до суду для розгляду по суті.
За такі дії законом передбачено максимальний вид покарання – до 4-х років позбавлення волі.



Прес-служба прокуратури області

 

24 березня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів