На митному посту "Тиса" українець не задекларував жіноче взуття на 450 тисяч гривень

Вчора, в зону митного контролю пункту пропуску "Тиса" прибув мікроавтобус “MERCEDES-BENZ”. Ним керував громадянин України, який повертався додому після перебування у Італії.

 

Перед початком митного контролю водій письмово задекларував про наявність у нього лише незначної суми іноземної валюти та особистих речей.
Та коли митники оглянули вантажне відділення транспортного засобу, то виявили там 390 пар жіночого взуття торгових марок "ALBANO", "BALDAN" виготовлених у Італії, загальною вартістю майже 450 тисяч гривень.
Як пояснив наш співвітчизник, взуття він отримав від свого знайомого у Неаполі і повинен був передати третім особам в Україні.
Хоча товари і не належали водієві, але оскільки саме він їх переміщував через кордон в Україну то і був зобов’язаний повідомити митному органу точні відомості за встановленою формою про всі наявні у мікроавтобусі предмети.
Тим самим від вчинив діяння, відповідальність за яке передбачено статтею 340 Митного кодексу, що і було задокументовано протоколом про порушення митних правил, а взуття - вилучено до рішення суду.



Прес-служба Чопської митниці

 

12 квітня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів