Чопські митники виявили факт недекларування 21 тисячі євро

Сьогодні пасажирським поїздом "Будапешт-Москва", після перебування за кордоном у приватних справах, на станцію Чоп прибула громадянка України.

 

Митники запропонували їй заповнити митну декларацію, у якій вона власноручно зазначила, що переміщує через митний кордон України лише 600 євро. Крім того, під час усного опитування заявила про наявність ще 5 000 форинтів.
Разом з тим, коли митники провели огляд належної пасажирці ручної поклажі, то серед особистих речей виявили не задекларовану іноземну валюту у кількості 21 000 євро.
Таким чином, наша співвітчизниця вчинила порушення положень Постанови Правління Національного банку України від 27.05.2008 року № 148 "Про переміщення готівки та банківських металів через митний кордон України", згідно з яким фізична особа має право переміщувати через кордон України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро але за умови обов’язкового письмового декларування митному органу в повному обсязі.
Оскільки мало місце незаявлення за встановленою формою точних відомостей про переміщену в Україну іноземну валюту вартістю майже 240 тисяч гривень, за ознаками статті 340 Митного кодексу, митниками запроваджено адміністративну справу, а 21 000 євро загальною вартістю майже 240 тисяч гривень – вилучили. .

Прес-служба Чопської митниці


 

20 квітня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів