Велику партію сигарет затримали чопські митники на українсько-румунському кордоні

Пізнього вечора чопські митники спільно з працівниками УСБУ в Закарпатській області в одному з пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні попередили спробу вивезу великої партії контрабандних сигарет на суму майже півмільйона гривень.

 

32-річний водій, заїхавши в зону митного контролю пункту пропуску "Дякове", запевнив інспекторів, що у порожній вантажівці нічого не приховав. Проте, під час поглибленого огляду автомобіля виявлено тайник з 49 тисячами пачок тютюнових виробів, завчасно прихованих від митного контролю. Кмітливі порушники виготовили подвійну стелю у вантажному приміщені, обшиту та закріплену фанерними листами. Друга партія контрабандного товару – 3000 пачок цигарок, митники знайшли у стелі кабіни спального відділення фури. Ймовірно, мета даної оборудки – незаконно перемістити і перепродати партію сигарет у країнах Євросоюзу та отримати прибуток у розмірі близько 3 мільйонів гривень.
Тож, за ст.352 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил. Приховані сигарети, вартістю понад 480 тисяч гривень, та автомобіль марки "DAF", вартістю близько 100 тисяч гривень, що використовувався для переміщення прихованого товару, вилучено до рішення суду.
Прес-служба Чопської митниці

 

24 травня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів