На Закарпатті в сільраді бухгалтери безпідставно на 50 % позавищували собі зарплати

Днями об’єднаний контрольно-ревізійни відділ в м. Берегові та Берегівському районі Закарпатської області завершив ревізію стану дотримання бюджетного законодавства щодо складання і виконання бюджету та фінансово-господарської діяльності у Четфалвівській сільській раді за період з 1 січня 2008 року по 31 березня 2011 року.

 

Проведеною ревізією окремих питань стану дотримання бюджетного законодавства щодо складання і виконання бюджету та фінансово-господарської діяльності Четфалвівської сільської ради встановлено недоотримання фінансових ресурсів установою, недоотримання доходів працівниками та незаконні витрати з бюджету. Зокрема, в ході ревізії використання коштів на будівельні роботи ревізори провели контрольні обміри в реконструйованій будівлі дошкільного навчального закладу. Так і було встановлено, що підрядник не встановив кілька метало пластикових вікон, але гроші за них взяв, що й призвело до завищення вартості робіт на суму 6,7 тис. грн. У ході ревізії забезпечено повне відшкодування цих коштів.
Ревізією дотримання законодавства при встановленні посадових окладів працівників апарату сільської ради встановлено, що рахівнику-касиру та начальнику ВОС (0,5 ст.) Четфалвівської сільської ради, які, згідно з чинним законодавством, не є спеціалістами, в червні 2009 року безпідставно підвищено посадовий оклад на 50 %, чим порушено п.2 постанову КМУ від 27.05.2009 року № 504 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268”. Вказане порушення призвело до зайвого нарахування та виплати посадового окладу та надбавки за вислугу років рахівнику-касиру та начальнику ВОС за червень 2009-березень 2011 року на кілька тисяч гривень, та ще й зайво перераховано до державних цільових фондів нарахувань на заробітну плату.
Крім всього, працівники ОКРВ від час ревізії встановили, що при відсутності фактичної наявності працівника клубу та не пред’явлення до ревізії будь-яких підтверджуючих документів, які б свідчили про проведення в період з 1 липня 2009 року до 31 грудня 2010-го культмасових заходів, сільрадою на них все ж таки витрачені кошти в сумі 4,2 тис. грн., чим порушено Бюджетний кодекс та низку інших нормативних документів.
Крім того, працівниками відділу встановлено й інші порушення фінансової дисципліни, більшість з яких вдалося усунути в ході ревізії.


Прес-служба КРУ в Закарпатській області

 

25 травня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів