На Закарпатті підводять підсумки "весняного нересту"

За звітний період інспекторським складом з 05.04.2011 по 25.04.2011 рр. спільно з взаємодіючими структурами проведено 8 рибоохоронних рейди під час яких виявлено та припинено 302 порушення ( затримано 269 порушника) природоохоронного законодавства, основна частина котрих пов’язана з порушенням нерестового режиму правил рибальства за ст..85ч.3 КУпАП - 198 порушення ( із них, за спробу до браконьєрства - 16 випадків, за господарську діяльність 71 випадок: вибір гравію, миття автомашини, трелювання лісу, засмічення водойм і т.п.).

 

Затримано за проведення браконьєрського лову риби та передано у суди матеріали за ст..85ч.4 на 13 порушників( браконьєрство - лов риби з використанням заборонених засобів лову у вигляді сіток- плутанок, сіток-павуків, сіток-екранів, тризубів, молотків, хімічних речовин і т.п.), незаконне добування Червонокнижних видів ( в т.ч. забороненими засобами) по ст..90 КУпАП - 4 чол., в одному випадку за браконьєрство матеріали передано в слідчі органи для порушення кримінальної справи за ст..249 ч.1 ККУ.
За порушення правил продажу риби притягнено до відповідальності за рішенням суду 3 чол.
По складених протоколах за різні порушення природоохоронного законодавства накладено 14 195 грн. штрафу, з яких за участю ДВС області стягнуто в бюджет країни в 253 випадку 14 667 гр.., ( за квитанціями стягнуто 2 346 грн. у 67 випадках., за постановами інспекторів 188 вип. на суму 9 180 грн. + 3 570 грн. через суди)
За завдану шкоду під час зайняття незаконним рибним промислом, проведення господарської діяльності нараховані на відшкодування збитки державі на суму 9 059,80 грн.(стягнуто 652,8 грн.)
Виявлено та вилучено 28 знарядь незаконного вилову риби, вилучено риби - 57,2 кг. та 3 транспортний засіб(гум.човен + мет.човен, мот.двиг).
Необхідно відмітити високий рівень взаємодії та співпраці з Берегівським, Тячівським, Хустським РВ УМВС України в Закарпатській області та міжрайонними управліннями водного господарства Ужгородського, Берегівського районів, підрозділами охорони кордону ВПС "Тячів", "Лужанка" Мукачівського прикордонного загону та ВПС "Соломоново" Чопського прикордонного загону.
Проведена спільна робота дозволяє стверджувати, що основні завдання по охороні водних живих ресурсів в частині забезпечення нересту риби, збереження недоторканості нерестових ділянок в межах Закарпатської області - виконані.

Закарпатоблводгосп

 

30 травня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів