Чопські митники викрили аферу з підробленими документами на українсько-угорському кордоні

Нещодавно в зону митного контролю пункту пропуску "Тиса" прибула вантажівка під керуванням водія однієї з вітчизняних транспортних фірм. Згідно наданих митникам товаросупровідних документів, з Італії на адресу підприємства, акредитованого в Івано-Франківській області, переміщувався вантаж "верстати деревообробні".

 

За документами вартість обладнання складала понад 190 тисяч гривень. Однак, при проведенні митного контролю, встановлено заниження фактичної ваги вантажу на 3 тони.
У ході подальшої перевірки, в тому числі із залученням компетентних органів іноземних держав, інспектори з’ясували, що справжня вартість деревообробного обладнання - у півтора рази більша, і складає майже 310 тисяч гривень.
За надання митному органу документів, що містили неправдиві відомості щодо фактичної ваги та вартості товару, за ознаками статті 352 Митного кодексу, відносно посадової особи італійської фірми-відправника вантажу запроваджено адміністративну справу. Наразі обладнання вилучено до рішення суду. Крім цього, вилучено і транспортний засіб, вартістю понад 185 тисяч гривень, який використовувався для переміщення через митний кордон України предметів правопорушення.


Прес-служба Чопської митниці


 

23 червня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів