Податкова міліція Закарпаття протягом І півріччя ц.р. припинила діяльність 14 підпільних виробництв товарів широкого вжитку

У минулому році за такий самий період викрито 10 підпільних цехів

 

Основним напрямом діяльності працівників управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області залишається ліквідація тіньових економічних процесів та виведення активів тіньової економіки у легальний обіг.

За 6 місяців 2011р. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року податковою міліцією області виявлено більше тяжких та особливо тяжких злочинів: 38 проти 34. Викрито 5 злочинів, пов’язаних з підпільним виробництвом алкогольної продукції, а також 4 кримінальні факти легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Найбільш криміногенно враженими є сфери обігу підакцизної продукції (9 злочинів), банківська сфера і торгівля (по 7 злочинів). Спостерігається підвищення ефективності виявлення злочинів, пов’язаних з несплатою страхових внесків до Пенсійного фонду України: 8 проти 2 у минулому році. За цими злочинами встановлено ненадходження до ПФУ страхових внесків у сумі 4,1 млн. грн. Завдяки вжитим заходам уже забезпечено надходження понад 87% з вказаної суми. На 8 млн. грн. більше відшкодовано збитків по всіх кримінальних справах, що знаходились у провадженні (12,7 млн. грн. проти 4,7 млн. грн.).

Слідчими податкової міліції накладено арештів на майно по кримінальних справах на суму 15,1 млн. грн., що на 7 млн. грн. більше показника аналогічного періоду минулого року. У результаті вжитих заходів з тіньового сектору економіки вилучено 20,9млн. грн. (12,5 млн. грн. за такий самий період минулоріч), які спрямовані до Державного бюджету.

За матеріалами УПМ ДПА у Закарпатській області

 

26 липня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів