Чопські митники вилучили на кордоні незаконний "джентельменський набір" разом з "Мерседесом"

Вчора, 31 серпня 2011 року, чопські інспектори вилучили на українсько-угорському кордоні у нашого співвітчизника заборонену вітчизняним законодавством для ввезення на митну територію України психотропну речовину "метамфетамін", холодну зброю (телескопічний кийок, металічний кастет) та іномарку, вартістю понад 310 тисяч гривень.

 

Повертаючись з Чехії на автомобілі "Мерседес-Бенц" через пункт пропуску "Тиса", 30-річний водій обрав спрощену форму проходження митного контролю – "зелений коридор". Тобто, тим самим свідомо задекларував відсутність у нього будь-яких предметів, заборонених до ввезення на митну територію України. При усному опитуванні він також стверджував, що нічого незаконно не переміщує.

Проте, інспектори вирішили перевірити чесні наміри чоловіка перетнути кордон, які пізніше виявилися зовсім далекі від дійсності. Після перевірки багажного відділення автомобіля серед інструментів, було виявлено пластмасову коробку, у якій знаходилася пакет з кристалоподібною речовиною білого кольору, вагою 0,25 грам. Як показав результат експрес-аналізу, виявлений митниками порошок, містить психотропну речовину "метамфетамін", обіг якого в Україні обмежено.

А при проведенні поглибленого огляду особистих речей молодика ще виявлено телескопічний кийок з написом "Policia MOSSOS DESQUADRA" та металічний кастет.

Відтак, за фактом приховуванням від митного контролю психотропної речовини та порушення встановленого порядку ввезення в Україну холодної зброї, задокументовано порушення митних правил згідно положень статей 339 та 352 Митного кодексу.

Крім безпосередніх предметів правопорушення, як засіб їх незаконного переміщення через кордон, на склад митниці також вилучено легковик.



Прес-служба Чопської митниці

 

01 вересня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів