Чопські митники попередили спробу незаконного ввезення півтори тисячі лазерних дисків

Вчора, 14 вересня 2011 року, в зону митного контролю пункту пропуску "Ужгород", що на українсько-словацькому кордоні, заїхав легковий автомобіль марки “FORD FOCUS”.

 

Вчора, 14 вересня 2011 року, в зону митного контролю пункту пропуску "Ужгород", що на українсько-словацькому кордоні, заїхав легковий автомобіль марки “FORD FOCUS”. Керував ним громадянин Словаччини, який слідував в приватний справах в Україну. Формою проходження формальностей на кордоні водій обрав зону спрощеного митного контролю. Та певні ознаки, що впали до прискіпливого ока митників, вказували на те, що у транспортному засобі все ж таки є не задекларовані предмети. Тому митники запропонували іноземцю письмово підтвердити свої чесні наміри перетнути кордон, заповнивши митну декларацію. Однак словак вказав про відсутність інших предметів, що підлягають декларуванню.


Коли митники перевірили особисті речі мандрівника, то виявили 1 500 дисків з записами, загальною вартістю 30 тисяч гривень.

Таким чином, відносно громадянина Словаччини запроваджено адміністративну справу, за ознаками статей 339 та 340 Митного кодексу, а диски вилучено на склад митниці, де вони зберігатимуться до рішення суду.


Довідково: згідно положень Закону України “Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом, експортом, імпортом дисків для лазерних систем зчитування, матриць”, диски для лазерних систем зчитування можуть переміщуватися через кордон у кількості, яка не перевищує двадцяти примірників.


Прес-служба Чопської митниці

 

15 вересня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів