Чопські митники вилучили італійський товар на 62 тисячі гривень, який намагалися ввезти з-за кордону без оподаткування

Вчора, 16 жовтня, в зону митного контролю пункту пропуску "Тиса" заїхав мікроавтобус марки “MERCEDES-BENZ”. Керував ним громадянин України, який повертався додому з Італії, де перебував у приватних справах.

 

При митному оформленні наш співвітчизник надав власноручно заповнену письмову декларацію, у якій зазначив, що має при собі лише незначну суму іноземної валюти і особисті речі.
Але під час огляду салону транспортного засобу з’ясувалося, що водій "забув" задекларувати жіночі сумки та взуття італійських торгівельних марок "Chanel" та "Prada Milano" загальною вартістю майже 62 тисячі гривень.
Факт порушення порядку ввезення в Україну товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню, а відповідно – оподаткуванню, задокументовано згідно статті 340 Митного кодексу. Сумочки та взуття вилучено на склад митниці, де вони зберігатимуться до рішення суду.

Додатково: Відповідно до положень статті 8 Закону України “Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України”, звільняються від оподаткування товари, сумарна митна вартість яких не перевищує 200 євро, а вага не перевищує 50 кг.


Прес-служба Чопської митниці

 

17 жовтня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів