В області майже третина хліба не придатна до вживання
Виробники забувають не додають в нього борошна та забувають вказати дату виготовлення
Практично 30% хліба в області – браковано.
Про це повідомив начальник управління у справах прав споживачів Віталій Танчинець.
Він зазначив, що за цього року перевірено 1,83 тонн хлібобулочних виробів, з яких забраковано та знято з реалізації 0,51 тонн.
Основними причинами забраковок він назвав реалізацію хліба з відхиленням від встановленої маси, відсутність доступної, достовірної інформації, а саме дати виготовлення та терміну реалізації різаного хліба, відсутність маркування.
В ході проведення перевірок виявлено факти реалізації хліба з відхиленням маси при допустимих відхиленнях +2,5% від середньої маси. Так, у магазині в Хусті при контрольному переважуванні хліба "Буштинський" з борошна вг 0,6 кг встановлено недовагу 25 г.
Те саме стосується і магазинів у Мукачівському, Берегівському, Хустському районі.
Вл.інф.
-->
До цієї новини немає коментарів