Наступного тижня можуть затримати головного лікаря пологового будинку Ужгорода

За смерть новонародженого, якого можна було врятувати, нарешті хтось відповість?

 

Наступного тижня можуть затримати головного лікаря Ужгородського перинатального центру Андрія Чабана. Про це повідомив прокурор області Анатолій Петруня сьогодні, 24 січня, на прес-конференції.

Нарешті справу, яка триває вже більше року, можуть закрити.
Мова йде про смерть немовляти сімї Пісняків з Ужгорода, яка загинула наче б то через неузгодженість дій лікарів А. Чабана та іншого лікаря перинатального центру Р. Федька. Мовляв, через їхню ворожнечу Чабан прийняв рішення про народження дитини природніми способом, натомість Федько наполягав на кесаревому розтині (діагноз на ту мить був - дистрес плоду, що, за всіма медичними протоколами, є прямим показом до кесаревого розтину. Тобто, немовля задихалося в утробі матері). А. Чабан наполіг на тому, щоб мати народжувала сама, фактично зняв її з операційного столу і, як наслідок, – дитина загинула.

Як розповів А. Петруня, кримінальна справа тривала так довго через те, що вони досі ретельно перевіряли діяльність лікарів УМПЦ.

"Минулого тижня ми отримали експертний висновок – вказівка головного лікаря про відміну кесаревого розтину було неправильною, - прокоментував прокурор. - Через це порушено кримінальну справу".

Крім того, як стало відомо, А. Чабан під час прокурорської перевірки, надав правоохоронним органам підроблені документи.

На це А. Петруня відповів: "Чи були там підроблені документи? Можливо. Загалом, надавалися всі документи для дослідження. Як вказує слідство, між показами осіб та офіційною документацією, яку надали в перинатальному центрі, є протиріччя. Тому цілком можливо, що наступного тижня порушимо кримінальну справу за статтею "службова підробка".

Вл. інф. Uzhgorod.net.ua

 

24 січня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів