Майже півмільйона гривень заплатить порушник, який ввозив до України приховані ювелірні вироби та посуд із срібла

Постановою Ужгородського міськрайонного суду визнано громадянина України винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1ст.352 Митного кодексу України. Відтак накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості прихованих від митного контролю ювелірних виробів, годинників та посуду із срібла. За оцінкою експерта, вартість конфіскованих предметів становить 428 тисяч гривень, а транспортного засобу – майже 88 тисяч гривень.

 

Нагадаємо, нещодавно у міжнародному пункті пропуску "Тиса" працівники Служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чопської митниці спільно з прикордонниками виявили в одному із мікроавтобусів 1,3 кг ювелірних прикрас та 15 кг старовинного посуду із срібла.
Під час проведення поглибленого огляду салону мікроавтобуса, у конструктивних порожнинах - за панеллю приладів митники виявили приховані 3 пакунки із золотими прикрасами. А в одній із валіз під пасажирським сидінням - пакунок з раритетним столовим посудом із срібла в широкому асортименті. Зокрема, підноси, піали, чаші, глечики, попільнички, заварники, ложки, виделки та багато іншого кухонного краму. Крім цього, серед прихованого товару були і вишукані 3 чоловічі годинники із золотими корпусами та жіночі браслети із срібла тощо.
З 17 січня цього року вступив в дію Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності". Відтепер правопорушники митного законодавства несуть адміністративну відповідальність із застосуванням до них штрафних санкцій.
Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

 

20 лютого 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів