Головному лікарю Ужгородського перинатальному центру світить від 3 до 5 років тюрми

Вже винесли звинувачення

 

Головному лікарю Ужгородського перинатальному центру Андрію Чабану світить від 3 до 5 років тюрми. За, наче б то, причетність до смерті новонародженої дитини сім’ї Співаків з Ужгорода.

Про це uzhgorod.net.ua повідомив юрист Олександр Мовчан, який займається справою постраждалої сім’ї Співаків.




За його словами, в понеділок, 20 лютого, А.Чабану висунули офіційно обвинувачення. Зокрема, порушена кримінальна справа по факту статті 140 частина 2 ("Неналежне виконання службових обов’язків") та статті 367 частина 2 ("Несумлінне ставлення службової особи до службових обов’язків"). До цього часу він виступав лише як свідок у цій справі, тепер як обвинувачуваний.

Прокуратура обрала міру запобіжного заходу – підписку про невиїзд. Зараз триває досудове слідство. А. Чабан взяв матеріали для ознайомлення. Ознайомлюватися буде тривати можливо від 2 тижнів до місяця.

Якщо доведуть статтю 140, тоді карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні поса­ди чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Якщо доведуть статтю 367, то це
позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від ста до двохсот п’ятдесяти неопо­датковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Uzhgorod.net.ua










 

22 лютого 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів