Через приховані від митників 4 ящики сигарет, поляк позбувся свого автомобіля, вартістю чверть мільйона гривень

Задум перевезти через українсько-словацький кордон приховані в легковику 4 ящики сигарет в обхід митних правил, завершився для громадянина Польщі повним фіаско у міжнародному пункті пропуску "Ужгород".

 

Сьогодні в зону митного контролю заїхав легковий автомобіль марки “Volkswagen Transporter T5 Multivan”, під керуванням 40-річного поляка, який повертався додому з України. Під час проходження митного контролю чоловік добровільно обрав спрощену смугу - "зелений коридор". Через кілька хвилин, на вимогу інспектора, усно підтвердити чесні наміри перетнути кордон, іноземець повідомив, що прихованих від митного контролю предметів, не переміщує Проте митники вирішили провести поглиблений огляд автомобіля, який підтвердив їх сумніви щодо "щирості" та "правомірних" дій поляка.
У ході ретельної перевірки салону, за допомогою технічних спецзасобів та демонтажу, чопські митники виявили 1980 пачок тютюнових виробів, заздалегідь прихованих за декоративною обшивкою дверей, заднього лівого крила та даху автомобіля (490 пачок цигарок марки "Minsk city" та 1490 пачок марки "Minsk capital").
Тож, проігнорувавши вимоги чинного митного законодавства, відносно громадянина Польщі чопські митники склали протокол на підставі ст.ст.339 та 352 ч.1 Митного кодексу України.
Коштувало таке "контрабандне задоволення" іноземцю - вилученням сигарет на суму 5,5 тисяч гривень та автомобіля, вартістю майже 250 тисяч гривень, та й ще в подальшому - сплатою штрафу за порушення митних правил за рішенням суду.

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

 

21 березня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів