Прокуратура Закарпатської області порушила справу проти митника, який „закрив очі” на перевезення контрабандного тютюну

Прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем працівниками Виноградівської митниці, (за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України).

 

Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної митної служби та державної прикордонної служби при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Михайло Данча.
У ході слідства встановлено, що 13 лютого 2009 року у зону митного контролю м/п "Рахів" Виноградівської митниці заїхав вантажний автомобіль, з напівпричепом, у якому переміщувались приховані у спеціально виготовлених тайниках, цигарки марок "Chesterfield", кількістю 49 850 пачок, "NEXT", кількістю 30930 пачок, "VICEROY", кількістю 29620 пачок, та "Прилуки особливі", кількістю 260 пачок. Натомість згідно поданих товарносупровідних документів у вказаному транспортному засобі переміщувався лише вантаж "пиломатеріали”. В ході досудового слідства встановлено, що інспектор сектору митного оформлення Виноградівської митниці Б., під час проведення митного контролю згаданого автомобілю, не провів поглиблений огляд пиломатеріалів та не виявив при цьому прихованих цигарок.
Причетність інспектора митниці Б. до вчинення злочину підтверджується показами свідків, речовими доказами, протоколами слідчих дій, а також іншими доказами.
Прокуратура порушила кримінальну справу щодо працівника митниці Б. Кримінальну справу та направила її у слідчий відділ УСБУ в Закарпатській області для організації досудового слідства.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

22 березня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів