Суд над головним лікарем Ужгородського пологового відклали

Бо він вирішив змінити адвоката

 

Суду над головним лікарем Ужгородського перинатального центру Андрієм Чабаном, який мав відбутися сьогодні, 28 березня, не було.

Про це повідомив кореспондент uzhgorod.net.ua.

На судове засідання, яке призначили сьогодні, прийшла суддя О. Монич та юрист обвинувачу вальної сторони О. Мовчан.

Суддя повідомила, що підозрюваний головний лікар Андрій Чабан вирішив змінити юриста. Через те, що новому адвокату треба час для ознайомлення зі справою, засідання суду перенесли на 10.30 на 9 квітня.

Нагадаємо, що 13 січня минулого року до прокуратури міста Ужгорода звернувся місцевий мешканець із заявою про те, що його дочка-породілля народжувала в міському перинатальному центрі і новонароджене дитя померло. Сім’я породіллі тоді звинуватила у смерті дівчинки лікарів.
На підставі цієї заяви, працівники прокуратури міста Ужгород негайно виїхали в Ужгородський перинатальний центр і вилучили усі документи, що стосувалися цього випадку. Для пояснень до прокуратури м. Ужгорода були викликані усі причетні до цієї ситуації працівники Ужгородського пологового будинку.
Відтак, після проведення усіх необхідних перевірок прокурор міста Ужгорода порушив кримінальну справу за фактом смерті новонародженої. Як з’ясувалася під час перевірки, у 23-річної породіллі було зафіксовано діагноз "дистрес плоду". При цьому, службові особи Ужгородського міського перинатального центру, за вказівкою головного лікаря пологового будинку Андрія Чабана, нехтуючи вимогами клінічних протоколів з акушерської та гінекологічної допомоги, почали проводити звичайні фізіологічні пологи, замість негайного проведення кесаревого розтину

uzhgorod.net.ua

 

28 березня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів