З початку року на митному посту "Чоп-залізничний" інспектори вилучили понад 2 тисячі пігулок психотропної дії

Відносно трьох громадян, України, Росії та Угорщини, складено протоколи про порушення митних правил, які намагалися незаконно перемістити через кордон у потягах 200 пігулок медпрепаратів психотропної дії.

 

У першому випадку, під час перевірки дорожньої сумки 20-річної українки, яка поверталася додому міжнародним потягом "Захонь-Чоп", митники виявили не вказані у митній декларації та не заявлені при усному опитуванні 80 пігулок медичного препарату "RIVOTRIL" з вмістом діючої речовини "клоназепам", виробництва Угорщини. Як пояснила дівчина, ці таблетки вона везла в Мукачево для однієї жінки на прохання своєї подруги з Будапешта.
У другому випадку, 75-річний угорець, який їхав таким же пасажирським потягом, лише в протилежному напрямку – з України в Угорщину, не вказав у митній декларації та усно не повідомив митників, що також переміщує обмежений для обігу медичний препарат. Виявлені в дорожній сумці 40 пігулок таблеток "Andaxin" з вмістом активної речовини "мепробамат" знаходилися в поліетиленовому пакеті з іншими ліками для власного використання.
А під час здійснення митного контролю міжнародного пасажирського потягу "Будапешт-Москва", при перевірці ручної поклажі громадянки Росії митники виявили у її косметичці 80 пігулок медичного препарату "Frontin" з вмістом діючої речовини "альпразолам". Про наявність заборонених психотропних таблеток росіянка чомусь вирішила не повідомляти інспекторів.
Діючі речовини "клоназепам, мепробамат та альпразолам" віднесені у список 2 таблиці III "Психотропні речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення деяких заходів контролю", відповідно до Постанови Кабінету Міністрів 06.05.2000р. №770 "Про затвердження Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів".
До слова, з початку року працівниками митного поста "Чоп-залізничний" вже зафіксовано 37 випадків незаконного переміщення у міжнародних потягах понад 2 тисячі пігулок психотропної дії.

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці




 

04 квітня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів