Групу порушників-молдован зупинив лише попереджувальний постріл прикордонника

Протягом останніх двох діб прикордонники Чопського прикордонного загону здійснили декілька затримань осіб, які намагались незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску.

 

У перших двох випадках на ділянках відділів "Тиса" та "Гута" були затримані "одинокі мандрівники" - громадяни Молдови та України відповідно. А от в третьому випадку прикордонники відділу "Гута" здійснювали затримання із застосуванням попереджувального пострілу вгору, оскільки група невідомих спробувала здійснити останній ривок в сторону омріяного Євросоюзу. Та вже за хвилину троє громадян Республіки Молдова попрощались зі своїми планами потрапити до Словаччини. Що цікаво, всі затримані громадяни Молдови мали при собі паспорти для виїзду за кордон, з якими вони законно потрапили до України.

До якої з країн Європейської співдружності прямували затримані буде встановлено згодом, а на даний час проводяться адміністративно-процесуальні дії та оперативно-перевірочні заходи. Рішення про відповідальність перед законом та їхню подальшу долю своїм рішенням визначить суд.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

 

04 квітня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів