"Нафарширувавши" "BMW" 75 блоками сигарет, чех позбувся на кордоні свого автомобіля, вартістю 185 тисяч гривень

Вчора (11.04.12) пізно ввечері інспектори Чопської митниці у пункті пропуску "Ужгород" попередили незаконне переміщення громадянином Чехії у спрощеному режимі прихованих від митного контролю 754 пачок сигарет.

 

При повернені з України в Словаччину на автомобілі марки "BMW 730", 31-річний чех на кордоні свідомо обрав "зелений коридор". Проте на підставі аналізу та ризиків, митники вирішили провести поглиблений огляд іномарки.
Відтак, у боксі поглибленого огляду виявлено приховані від митного контролю та не заявлені при усному опитуванні понад 75 блоків тютюнових виробів "GOLDEN GATE" синього та червоного кольорів, з українською акцизною маркою. Сигарети були заздалегідь приховані в бампері, конструктивних порожнинах салону, багажного відділення автівки та запасному колесі. Приховані сигарети іноземець визнав своєю власністю.
Тож, за порушення митних правил відносно громадянина Чехії складено протокол за статтями 339 та ч.1 352 МКУ. Виявлені цигарки, вартістю понад 4 тисячі гривень, та легковик за ціною 185 тисяч гривень, що використовувався для переміщення прихованого товару, вилучено до рішення суду.
Нагадаємо, зазначені вище протиправні дії тягнуть за собою застосування штрафних санкцій в розмірі не менше 100 відсотків від вартості прихованих товарів та їх обов’язкову конфіскацію разом з іномаркою.

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

 

12 квітня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів