Археологічну службу закарпаття притягнуто до відповідальності

Закарпатське обласне територіальне відділення оштрафувало Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба" Інституту археології НАН України в особі Закарпатської філії на 8 тис.грн за зловживання монопольним становищем.

 

Як з’ясувало Відділення, НДЦ "Рятівна археологічна служба" в особі Закарпатської філії протягом 2011 року порушувала конкуренційне законодавство при наданні послуг з наукової археологічної експертизи земельних ділянок.
Це стало можливим за рахунок включення у розрахунок вартості експертного висновку плати у розмірі 39,50 грн. за складання науково-методичних вказівок навіть у тих випадках, коли на земельній ділянці не було виявлено археологічних пам’яток.
Згідно з Земельним Кодексом України, законами України "Про охорону культурної спадщини" та "Про охорону археологічної спадщини" проекти відведення земельних ділянок погоджуються з відповідними органами охорони культурної спадщини. Одним з необхідних документів є висновок археологічної служби про проведення наукової археологічної експертизи, який складається після дослідження і перевірки ділянки на наявність чи відсутність пам’яток археології.

Відповідач визнав порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.




Прес-служба Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України
м.Ужгород, вул.Загорська, 2 Тел/факс 3-55-45
e-mail [email protected]

 

20 квітня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів