Прокуратура Перечинського району виявила злочини у земельній і лісовій сфері

Прокуратурою Перечинського району із урахуванням завдання прокуратури області та необхідності комплексного реагування на виявлені порушення встановлено, що начальником відділу Держкомзему в Перечинському районі видано ряду громадян протиправні висновки щодо погодження надання у власність земельних ділянок, які знаходяться у постійному користуванні державного підприємства "Перечинське лісове господарство". Районною прокуратурою принесено 7 протестів на незаконні висновки відділу Держкомзему у Перечинському районі щодо погодження проекту відведення земельних ділянок, котрі розглянуто та задоволено, а також заявлено 7 позовних заяв про скасування державних актів на право власності на земельні ділянки.

 

Крім того, встановлено, що службові особи відділу Держкомзему в Перечинському районі умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, в інтересах третіх осіб, в порушення вимог ст. 207 Земельного кодексу України, Порядку визначення втрат сільського господарського та лісогосподарського виробництва, які підлягають відшкодуванню, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 року №1279, готували та видали довідки про існуючий стан угідь земельної ділянки по формі 6-ЗЕМ для декількох землекористувачів, до яких внесено завідомо неправдиві дані про те, що вказані земельні ділянки являються землями Перечинської міської ради, не наданими у власність та у постійне користування в урочищі "Бабайово" за межами населеного пункту м. Перечин.
Однак, проведеною прокуратурою району перевіркою встановлено, що вказані земельні ділянки у відповідності до Держаного акту надані Перечинському державному лісогосподарському підприємству у постійне користування для ведення лісового господарства. Крім того, упродовж 2009 – 2010 років Перечинською РДА розпорядження про вилучення чи припинення права постійного користування державного підприємства цієї земельної ділянки не приймалось та не зареєстровано.
При цьому, службовими особами відділу Держкомзему в Перечинському районі у порушення встановленого діючим законодавством порядку заходи щодо визначення та відшкодування втрат лісогосподарського виробництва, пов’язаних із вилученням земельних ділянок лісового фонду державного підприємства "Перечинське ЛГ", не вживались, внаслідок чого інтересам держави завдано істотної шкоди на загальну суму 103 280,84 грн.
Реагуючи на факт кримінально-правового порушення вимог земельного та лісового законодавства, райпрокуратурою порушено кримінальну справу за даним фактом за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 365, ч.1 ст. 366 КК України.
Наразі тривають подальші перевірки щодо виявлення порушень аналогічного характеру у діяльності райдержадміністрації та відділу Держкомзему в Перечинському районі.


Старший помічник прокурора району В.Маханець

 

20 квітня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів