Мешканець Чопа через Інтернет пропонував віртуальний товар і "кидав" на чималі гроші

Здійснювати платіжні операції чи замовляти товар через Інтернет, вважається останнім часом, зручно і вигідно. Але не всі торгові агенти у соцмережах виявляються чесними людьми. Такий вид шахрайства, як електронний, нині доволі поширений. Тож варто бути дуже обережним у виборі сайту, через який потрібно провести операцію купівлі-продажу.

 

Нещодавно співробітники сектора боротьби з кіберзлочинністю управління карного розшуку УМВС виявили зловмисника, який обдурював довірливих громадян, пропонуючи їм неіснуючий товар через Інтернет і отримуючи за нього цілком реальні, а не віртуальні гроші.
Внаслідок проведеного скрупульозного і тривалого розслідування оперативники встановили, що 32-річний житель Чопа "кидає" людей не лише із Закарпаття, а й жителів інших регіонів, на чималі суми. До речі, цей спритник потрапляв у поле зору міліції і раніше. Також за подібні шахрайські дії. Правда, кілька років тому він попадався за "продаж" недорогого краму. Тоді справу було доведено до суду, але під час судового засідання батьки підозрюваного представили довідку, що засвідчувала неосудність молодика через нібито його психічну неадекватність.
Саме ця обставина, мабуть, змусила молодого хлопця повірити у свою безкарність. З тих пір він розгорнув широку діяльність в Інтернеті і вже пропонував клієнтам не якийсь там дріб’язок, а цілі каміони або деталі до них. Клієнти, поспілкувавшись із спритним "дилером", який, до слова, свого часу здобув вищу освіту в університеті і вміє розумно та грамотно викладати свої думки, без вагань надсилали на вказані ним банківські рахунки потрібні суми. Зокрема, люди перераховували від шести до навіть 50 тисяч гривень. Ті, яких зухвалець "кидав" на шість-сім тисяч, не зверталися у міліцію, вважаючи таку невдачу власним промахом. А ось потерпілі, котрим довелося викласти кілька десятків тисяч гривень, звісно, написали заяви про шахрайські дії чопівця.
Слідчі Ужгородського РВ УМВС, яким доручили вести цю справу, довідалися: молодик останнім часом діяв не сам, а сформував групу зі своїх земляків. Спершу потенційні жертви надсилали кошти на "ліві" банківські рахунки, які відразу закривалися. А далі зухвалець настільки знахабнів, що вказував дані власної банківської картки. На цьому і попався. Сам стверджує: цим видом незаконної діяльності займається вже понад три роки. Протягом цього часу спритник жив, як-то кажуть, на широку ногу: харчувався виключно у ресторанах, дозволяв собі купувати дорогі речі, автомобілі тощо. А ось потерпілі розповідають: молодик настільки входив до них у довіру, що ні в кого навіть не закрадалася думка про його нечесність. Судячи зі слів підозрюваного, через Інтернет йому вдалося "кинути" понад 80 осіб. Щоправда, ця цифра може бути не остаточною, оскільки сам шахрай вже й не пригадає усіх, кого обдурив.
Слідчі Ужгородського РВ УМВС звертаються до громадян, які, можливо, постраждали від дій цього зловмисника, з проханням повідомляти такі факти у найближчі відділення міліції. Старший слідчий Іван Розман зауважує: зухвалець у загальному підсумку виманив у людей дуже великі суми грошей. Наразі слідство у справі ще триває.

Ігор Стефанець для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

01 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів