Лумшорський варіант – це те, що треба!

Всього 70 км від Ужгорода потрапляємо у чарівну навколишню природу, чисте повітря та сірководневу купіль. Але для початку долаємо нелегкий шлях на верх у гори.

 

Вдалині височіють сіро-кричневі вершини густого карпатського лісу. Наприкінці зими тут плюсова температура повітря, туман і йде дрібний дощ.

 Під’їжджаємо до одного із перечинських райських куточків – перечинського гірського села Лумшор. Воно знамените своїми цілющими джерелами – мінеральною сірководневою водою. Вздовж річки Руни, попри відсутню дорожню інфраструктуру, тут вже роками діють туристичні бази і добре розвинутий сільський туризм. Майже у кожному дворогосподарстві – сауни, бані. Ввічливий господар запрошує гостей до свого оздоровчого комплексу.

У мідному чані, під яким розкладений вогонь, з 42-градусною джерельною водою приймаємо процедуру – розігрівання усього тіла. Потім спускаємося до річки (+3 градус за Цельсієм) і кілька разів занурюєтеся по шию у крижану воду, яка зовсім не холодна для тіла… Повірте, на такий контраст організм ще реагує більш-менш. А от коли знов сядете в гарячий чан, тоді всі мурахи світу колошматять ваше тіло і ви отримуєте максимум нових незабутніх відчуттів… Потім у колючий сніг і фізична нірвана – забезпечена.

 Мудрі люди кажуть, що наш організм час від часу потребує «взбучки», щоб перезарядити та укріпити імунітет. Лумшорський варіант – це те, що треба…

Ужгород.net

 

01 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів