«Радванське» сміття наступає на Ужгород (фото, відео)

Мікрорайон «Радванка» всього якихось 300-400 метрів від прокуратури Закарпатської області. Стихійне сміттєзвалище «майорить» навіть з транспортного моста через річку Уж. Розкидане навкруги різний непотріб вкриває увесь берег, аж впритул до залізничного полотна, за яким розташований ромський табір.

 

Ужгородка Ганна, яка від народження проживає у цьому мікрорайоні, каже, що ще 20-15 років тому тут випасала кіз, відпочивала із сім’єю біля річки. Тоді була чистота, порядок і природна краса. Тепер щодня вона бачить, як на очах збільшується стихійне сміттєзвалище, яке дібралося до водної артерії.

Жінка в розпачі, каже, що роками жодна екологічна чи муніципальна служби сюди не навідуються. Прокуратура теж закриває очі на екологічне лихо, яке у них майже під носом. Не на камеру вона розповіла, що з ромського табору постійно сюди викидають не лише непотріб, а й трупи домашніх тварин. У жарку погоду тут стоїть невимовний смердючий запах.

А якихось півкілометра звідси – центр Ужгорода, пішохідний міст і площа Театральна, а ще ближче – ботанічний сад та парк з побудованим торік відкритим басейном, «чудовий» вид з якого якраз виходить на сміттєзвалище. По залізниці їздять потяги на Львів та Київ. Можемо лише собі уявити, як з вікон вагонів цей безлад бачать гості Закарпаття, який імідж формується у туристів. А ще донедавна наш край порівнювали із Швейцарією…

Невже важко притягнути «за вуха» ромського барона і дати вказівку навести порядок біля табору, а також дотримуватися елементарних правил нормального людського життя – сміття викидати у смітники, а не поруч із житлом. А то виходить, держава стабільно фінансує за наш з вами рахунок народжуваність цієї нації, витрачаючи мільйони на їх розмноження та «лайтове» життя, а вони «віддячують» екологічним лихом, безпорядками та не комфортністю. Не секрет, що майже кожна ромка – багатодітна і одинока, в місяць одержує до 5 тисяч гривень, а чоловіки – ніде не працюють. То хоч би біля своїх осель могли б забезпечити чистоту і порядок...

Детальніше у фоторепортажі та відеокоментарі.

Ужгород.net

 

10 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів