Білі голландські крокуси, вирощені в «домашніх» умовах, уже милують око закарпаток (фоторепортаж)

Земля ще холодна, тепла мало, сонця також не вистачає, але білосніжні голландські крокуси у саду 42-річної Нелі із смт Середнє, що на Ужгородщині, чудово прикрашають клумбу та дарують душевне тепло. Кілька цибулин з Голландії, які їй подарувала колега, дбайлива господарка торік розсадила в яблуневому саду і тепер насолоджується їх неймовірною красою.

 

«У моєму саду цей крокус з минулого року росте під яблунями, де відмінно розмножився самосівом. І тепер, під час цвітіння, невеличку клумбу прикрашає  чудова біла композиція. До речі, вони найпершими зацвітають в саду і приносять неабияке задоволення від вигляду келихоподібних квіток», - розповідає пані Неля і продовжує. - Коли дерева ще голі, сонця для цибулинних цілком достатньо, вони буйно ростуть і цвітуть. З появою листя на деревах тінь у саду густіє, але цибулини крокусів до цього часу вже благополучно завершують свій порівняно короткий вегетаційний період. Тож два тижні перших днів весни приносять радість та «кайф» від першоцвітів, серед яких почесне місце займає цей королівський крокус», - каже середнянська квіткоманка.

Відомо, що королем краси серед крокусів, є чисто-білий з яскраво-оранжевим центром  Бовлесіз Вайт. Він створений ще в 1923 р., але до цих пір вважається найкращим білим крокусом у світі! Ужгород.net пропонує в цьому переконатися…

Ужгород.net

 

11 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів