Квітка-легенда дивовижною красою прикрасила Ужгородську РДА (фото)

Дивовижно ніжно-біла китайська магнолія зацвіла перед фасадом Ужгородської РДА і милує перехожих своєю божественною красою. Видовище настільки заворожує погляд, що одразу ж закохуєшся у цю квітку.

 

Квітки цієї гості із далекого Сходу нагадують гігантські тюльпани, пелюстки якої добре видно аж на самих високих гілках дерева. Але цвітіння є великим випробуванням для магнолій. Адже у ці дні дехто спокушається зламати для власної втіхи уквітчане гілля. Думають, що донесуть додому, але воно чорніє через 20 хвилин.

 До речі, у цього квіткового дерева досить цікава давня китайська легенда. Це було дуже давно. На невелике гірське село напали вороги, які не пошкодували нікого, тільки сто молодих дівчат залишили для своїх "розваг". Щоночі одну з полонянок убивали. Остання дівчина перед смертю в молитві попросила матінку-землю залишити бодай якусь згадку про неї та її подруг. На ранок замість тіл жертв на сільському майдані росло дерево зі ста біло-рожевими квітками. Так у магнолії б’ються сто дівочих сердець.

Нині із пелюсток магнолії роблять олію. Ароматичні речовини квіток магнолієвих також успішно використовують для виготовлення різноманітних косметичних товарів, в тому числі парфумів.

Окрім дивовижної краси цій рослині притаманні й лікувальні властивості. Біологи кажуть, що препарати магнолії мають гіпотензивні властивості, пов’язані з наявністю алкалоїдів та ефірних олій у рослині. Зниження артеріального тиску при вживанні препаратів магнолії супроводжується сповільненням ритму серцевих скорочень, покращенням самопочуття хворих. Галенові препарати магнолії ефективні при лікуванні гіпертонічної хвороби в початковій стадії захворювання.

Ужгород.net

 

 

18 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів