В закарпатських селах – квітковий рай!

Нарешті справжня весна прийшла, друзі! Хто цього досі ще не відчув, треба терміново залишати бетонні коробки своїх квартир і вирушати на природу. Кореспондент Ужгород.net відвідав сад своєї бабусі поблизу Ужгорода і поділився своїми враженнями у фотосвітлинах.

 

 Зараз у саду першою зацвіла черешня, період цвітіння якої припадає на ранню весну. Ніде так не відчувається «найсміливіша» пора року, як тут. Адже повітря наповнене ароматом різних квітів та дерев. А вчорашня особливо тепла весна (вдень зафіксовано +22 градуси) дозволили черешням, сливам, абрикосам розквітнути наповну. Над ними вже гудуть працьовиті бджілки.

За прогнозами синоптиків, з 23 по 29 березня триматиметься справжня весна, температура повітря сягатиме позначки від +15 до +18 градусів тепла вдень, і від плюс 6 до 12 градусів вночі. Тож слід чекати  як розпускатимуться бутони на інших рослинах, та як прокидаються від зимньої сплячки комахи. До речі, ластівки вже повернулися із теплих країв, які також підтверджують, що на закарпатській землі запанувала прекрасна пора року – її величність Весна!

Ужгород.net

 

 

23 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів