Ароматне чудо – Кінг Б’юті – стало окрасою ужгородських вулиць! (фоторепортаж)

Кінг Б’юті - плакуча червоноплідна яблуня прикрасила вулицю Загорську в Ужгороді. Це декоративне дерево з дуже витонченою спадаючою кроною, надзвичайно гарним та насиченим цвітінням, з якого потім ростуть маленькі вишневого кольору яблучка з запашним ароматом.

 

Висота красуні – від 3 до 6 метрів. Садівники кажуть, за рік росте на метр-два, її потрібно підв'язувати. Але у нас це ніхто не робить, лише обрізують до жалісливого виду або ж зовсім зрубують ціле здорове дерево…

 Чому називають цю яблуньку плакучою? Бо спекотного дня приємно сховатись під тонкі гілочки, які звисають донизу. Бутони темно-червоні, а квіти мають насичено червоний та вишневий кольори. При гарній теплій і сонячній погоді насолоджуватись цвітом можна два тижні. Дуже гарне в цвітінні, коли листя набуває оксамитових кольорів, які потім плавно переходять у зелені. Плоди у яблуні, немов горошинки. Тому очей не відвести від золотистих, оранжевих, червоних, багряних яблучок. Вони довго не опадають з гілок і взимку це хороший корм для птахів. Адже для споживання людьми вони не годяться. Але зараз є такі сорти, плоди яких мають приємний ніжний аромат.

Яблуня плакуча легко переносить морози. Розмножується простим способом окулірування. Після щеплення дерево зацвітає через три роки. Опісля його пересаджують на постійне місце.

Аби мати у себе в саду таке «ароматне чудо», достатньо на початку весни купити та посадити саджанці. Потім ці дерева стануть окрасою будь-якого саду. Недарма його цвітіння ще порівнюють із квітами сакури.

Але у плакучої - листя червоне, а цвіт - насичено-вишневий. Квіти великі, зібрані у китиці. Дуже висока урожайність, гілляки просто обліплені плодами, нагадуючи вишню. Плоди на довгих черешках, розміром до1,5 см. До речі, червоні яблучка ідеально підходять для приготування царського червоного варення…

Ужгород.net

 

 

31 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів