В Ужгородському ботанічному царстві рослин розцвіла різнобарвна камелія (фото)

В оранжереї ботанічного саду УжНУ, де вже роками росте велетенський банан, розцвіли різнокольорові вічнозелені камелії. Яскравочервоні, ніжно рожеві та білі, а іноді строкаті - пелюстки камелії підкорять серця кожного, хто навідається сюди у найближчий час.

 

Камелія, яка має майже 80 видів, росте в субтропічних і тропічних поясах Східної та Південно-Східної Азії, в Японії і Кореї, на Індокитайському півострові, на о. Ява і Філіпінських островах. До Європи вперше з Філіпін Камелію привіз священик і натураліст Камеліус. На його честь рослина й отримала свою назву.

Деякі види Камелії цінуються за свої декоративні якості – як за гарне листя, так і за квіти. Квітководи кажуть, що при вирощуванні камелії в кімнатних умовах, вона не тільки добре росте й цвіте, але може приносити плоди – для цього потрібно забезпечити їй правильний догляд. Початківцям квітникарям часто не вдається виростити цю ніжну рослину через помилки у догляді – недостатньому освітленні, неправильної грунтової суміші, занадто жаркого повітря або низької вологості.

За ужгородським «царством рослин» доглядають 28 працівників ботсаду. Адже тут є над чим працювати: на площі 4,3 гектари налічується близько 1600 культур. Весною тут розкішно цвітуть сакури, 8 видів магнолій  та рододендрони. Тож, не пропустіть можливість насолодитися квітковим раєм у мальовничому рослинному місці Ужгорода – ботанічному саду УжНУ.

Ужгород.нет

 

 

 

03 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів